Saal-digitaal Fotoboek

Dit keer iets heel anders hier.
Ik kreeg deze week de kans om een fotoboek van Saal-Digitaal te proberen.
Dit in ruil voor een review. Van deze kans maak ik natuurlijk graag gebruik.

De software was zo gedownload via www.saal-digitaal.nl, ik kon een bedrag van maximaal €30,00 besteden. Ik koos voor een glanzende cover en glanzend fotopapier. Een boek van 26 pagina’s voor €24,95. ( 15cmx21cm)

De software zelf duurt best wel even voor hij opstart, maar eenmaal opgestart heb je een zee aan mogelijkheden en keuzes. Daar ik niet zo houd van teksten, hield ik het sober. Alleen foto’s dus! Ik vond het in de software best wel een geschuif en gedoe, hoeveel foto’s kun je op een beetje normale manier kwijt op 26 pagina’s? Inclusief de cover heb ik uiteindelijk 50 foto’s gebruikt.

Het betaalproces was vrij eenvoudig en makkelijk te doorlopen. Ik kon volledig betalen met een code die had ontvangen. Maandag deed ik de bestelling. Wat best een gemiste kans is, is dat de DHL link die je vervolgens ontvangt doorverwijst naar de Duitse DHL. Gegevens over de zending heb ik alleen in het Duits kunnen vinden, geen probleem maar moet volgens mij ook in het Nederlands kunnen.

Vandaag is het fotoboek gebracht door DHL. Ik ben best wel verbaasd over de kwaliteit. Het is de kwaliteit die je verwacht bij een ansichtkaart! Scherp, helder, glanzend mooi!

Dikke pagina’s, een fotoboek dat lang meegaat. De cover is mooi dik en stevig. Het formaat is niet echt groot, maar groot genoeg voor een leuk fotoboekje. Volgens mij kan alleen de eerste pagina wat netter op de cover worden geplakt. Er is namelijk een, niet zo mooi, lijntje te zien. Volgens mij kan dat anders!

De afdruk kwaliteit is echt iets wat eruit springt. Maar hoe vind ik de prijskwaliteit verhouding? Ik vind het moeilijk te zeggen. Als ik de kwaliteit zie zeg ik prima. Maar als ik de prijs zie zeg ik, aan de dure kant voor een fotoboekje. Je hebt bij andere aanbieders voor hetzelfde geld een fotoboek van 21 cm x 28 cm, met 26 pagina’s en een hardcover. Wel van iets mindere afdruk kwaliteit.

Mijn eind conclusie: Een geweldig fotoboekje om mee te nemen en echte kwaliteit te laten zien! Maar voor bijvoorbeeld wat vakantie of familiekiekjes zou ik voor mindere kwaliteit gaan. Saal-Digitaal zou bijvoorbeeld heel bruikbaar zijn en echt de moeite waard zijn voor zoiets als een portfolio. In gevallen waar echt kwaliteit telt.

.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s