Goedemorgen

Goedemorgen, Begin deze week ben ik nog een wandeling gaan maken in Anloo. Bij een ander bijzonder onderduikershol. Jaren terug was ik er al eens geweest met een kennis. Maar in de tussentijd is er veel gebeurd. Was het toen een lege kale plek, staat er nu een heus monument. Er is ook archeologisch onderzoek geweest en een boek geschreven. Het meest bijzondere is misschien nog wel dat het graven van dit onderduikerhol op film is vastgelegd en dat dit bewaard is gebleven! Zie de website van Historisch Anloo

004-1

In september 1944 werd het onderduikershol ontdekt door de Duitsers, het werd in brand gestoken en totaal vernield met handgranaten. Er is ook een groep van 10 verzetsstrijders, vlak voor de bevrijding, op deze plek geëxecuteerd.De dertien grote veldkeien in het hol symboliseren omgekomen mensen. In een soort brievenbusje zat een flyer over het boek dat geschreven is over het onderduikershol ( Vergeten verzetshelden)
Een mooie, stille plek. Mooi om te herdenken!

Deze diashow vereist JavaScript.

De rest van de wandeling bewaar ik voor een volgende keer. Voor vandaag een fijn weekend en tot maandag!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s