Goedemorgen

Goedemorgen, vandaag op de foto een roodborstje. Zit ik weer wat weetjes te zoeken op Google over dit leuke vogeltje, kom ik tegen dat ze in sommige delen van Italië roodborstjes eten. Een enkele keer lopen deze mensen dan zelfs een vergiftiging op omdat ze dan coniine binnen krijgen. Dit is een giftig bestanddeel uit de gevlekte scheerling(plant) De roodbost heeft dan de knoppen van deze plant gegeten, waardoor de mensen het gif binnen krijgen als zij het roodborstje eten. Eetsmakelijk! Bijna tijd voor weekend. Het is alweer vrijdag. Vandaag hopen we toch echt aan een mooi lenteachtig weekend te kunnen beginnen. Vorig jaar rond deze tijd waren de sneeuwklokjes en de krokussen er al, op dit moment nog niets in de tuin, maar het zal vast niet lang meer duren.

Mooie vrijdag en een heel fijn weekend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s