Goedemorgen

Goedemorgen, vandaag op de foto Jonkersbadde, een van de bruggetjes in het Borgerswold in Veendam. Maar hoe komt de “badde” ( betekend brug(getje) nu eigenlijk aan zijn naam? Dat is eigenlijk vrij logisch, alleen moet je het maar weten. Het is dus het bruggetje van Jonker. Jonker had een boerderij in Wildervank, die ergens in de jaren 60 is afgebrand. De gemeente heeft toen de badde ( het bruggetje) dat toegang gaf tot het land en de hoeve afgebroken. In 1978 werd de badde opnieuw opgebouwd als onderdeel van de fietsroute Borgercompagnie. De brug kreeg toen de naam Jonkersbadde. De brug van Jonker.

Fijne dag vandaag!

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s